Praktijk Mondriaan

MONDRIAAN_LOGO_6-180

Praktijk Mondriaan is een nieuwe praktijk die wil openstaan voor iedereen die vragen heeft rond het psychologisch welzijn van zijn kind of met opvoedingsvragen zit.
Het aanbod van Mondriaan is ruim. Kinderen, jongeren en jongvolwassenen (tot 21 jaar), maar ook ouders en gezinnen kunnen er terecht voor een therapeutisch traject. Alsook gerechtelijke instanties, die beroep kunnen doen op een expertise.

DSC_0806Amal Schauss studeerde klinische psychologie aan de universiteit van Gent. Nadat ze haar diploma op zak had, was ze werkzaam binnen de bijzondere jeugdzorg. Trajectbegeleiding van jongeren met een spijbelproblematiek of gedragsproblemen werd de hoofdtaak. In 2010 besloot zij om als zelfstandige te werken binnen een bestaande groepspraktijk. Sinds kort werd haar eigen project werkelijkheid, groepspraktijk Mondriaan werd geboren.

 

WELKOM

Als moeder van 2 kinderen weet ik als geen ander dat het ouderschap niet als evidentie mag worden beschouwd. Moeder of vader word je en ben je zelden van nature. Je wordt het door te kijken, te leren, te voelen en dit alles met vallen en opstaan. Je wordt geconfronteerd met nieuwe uitdagingen en vragen.
Je zal ook noodgedwongen terug moeten denken aan je eigen opvoeding en eigen ouders. Je zal grenzen moeten stellen, maar wil je kind tegelijkertijd alles geven. Het kan je soms sterk doen voelen, maar ook soms heel onzeker maken. “Ben ik goed bezig? Is dit gedrag wel normaal? Is mijn kind wel gelukkig? Waarom reageert mijn kind zo?”.

Samen met jou als ouder én samen met jouw kind wil ik mee kijken naar al die vragen. Luisteren naar de onzekerheden, maar ook mee zoeken naar wat jullie sterk maakt als gezin. Als therapeut zie ik het als mijn plicht om jullie bezorgdheid ernstig te nemen. Afhankelijk van de vraag en jullie noden, stel ik een traject voor. Op geregelde basis zien we elkaar terug. Zo krijg je de kans om te blijven aangeven waar de noden van het moment liggen. Jullie zijn en blijven de wegwijzers, terwijl ik mee de weg zoek.

Welkom bij Praktijk Mondriaan!

– klik hier voor de website van Praktijk Mondriaan -